First Reach
 Leefstijlcoaching

Overgewicht en stress

Stress is niet alleen iets van ons hoofd, maar van heel ons lichaam. In dit programma krijg je adviezen hoe je jouw gewicht weer in balans kunt krijgen door te focussen op het vermijden van te veel prikkels in je hersenen, hoe je omgaat met stress en welke voeding je daarvoor in kan zetten.

De juiste voedingsstoffen voor je hersenen

Voeding is informatie. Niet alleen voor je DNA is voeding belangrijk, maar ook voor al je andere lichaamscellen. Het eten dat je tot je neemt, bepaalt hoe je brein, darmen, immuunsysteem en hormonen functioneren. Ook beïnvloedt voeding jouw energieniveau, hoe je stress en ontstekingen verwerkt en hoe je genen zich ontwikkelen en veranderen. Alles wat je eet, verandert deze processen al binnen enkele dagen!

Stoppen met verslavend gedrag

De wereld waarin we leven, maakt ons op verschillende manieren verslaafd. Wellicht is jouw verslaving je mobiele telefoon, je werk, die reep chocola, dat wijntje, gepieker, of iets anders waar je beloningssysteem op aangaat. In dit programma gaan we dieper in op welke verslavingsgewoonten er in jouw leven aanwezig zijn. Waarschijnlijk zijn die het gevolg van een onderbewuste programmering in je hersenen.  Je krijgt oefeningen mee naar huis om dit inzichtelijk te maken, waardoor je bewuster wordt en kleine stappen in de goede richting kunt gaan zetten om van je verslaving af te komen.

Ben je toe aan een break in je leven? Wil je een gezondere leefstijl? Maak dan nu een afspraak voor dit individuele programma. Stuur mij een mailtje en omschrijf in een paar zinnen waar je aan wilt werken, dan gaan we samen aan de slag!