First Reach
 Leefstijlcoaching

Darmgezondheid

In onze darmen huizen biljoenen bacteriën, die samen met virussen, gisten en schimmels ons microbioom vormen. Al die bacteriën hebben grote impact op ons leven en hoe wij ons voelen. En doen enorm goed werk! Het microbioom helpt bijvoorbeeld mee om onze darmwand gezond te houden. Nodig voor de opname van allerlei voedingsstoffen. Ook traint het ons afweersysteem. Dat zorgt ervoor dat wij minder snel ziek worden en sneller herstellen.

De samenstelling van dit microbioom hebben wij voor een groot deel zelf in de hand. Genoeg bewegen, goed slapen en voldoende ontspannen dragen allemaal bij aan een gezond microbioom. Maar voeding is de meest bepalende factor. Wat wij eten staat namelijk ook bij onze bacteriën op het menu.


Het leefstijlprogramma “Darmgezondheid” van First Reach Leefstijlcoaching biedt een inkijkje in de complexe werking van de darmen, de rol die voeding daarin speelt en hoe leefstijlfactoren van invloed kunnen zijn op de algehele gezondheid.

Dit programma past bij u, als u met de volgende klachten te maken heeft:


1. Opgeblazen gevoel na gebruik van alcohol
2. Slaapproblemen
3. Stress
4. Maag-darmklachten bij (top)sporters
5. Obstipatie
6. Reflux en brandend maagzuur
7. Opgeblazen buik
8. Hormonale klachten
9. PDS
10. Overgewicht

Wilt u weten hoe u lekkerder in uw vel kunt zitten? Beter slapen? Minder stress en een krachtige mindset creëren? Het verbeteren van uw leefstijl en gezondheid? Maak dan nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek en we gaan samen aan de slag!