First Reach
 Leefstijlcoaching

heerlijk: eiwitrijke courgettesoep

Voor een stabiele energie en langdurige verzadiging!

Soep is super voedzaam en dus altijd een goede optie. Groenten verwerken in soep is de ideale manier om wat extra groenten binnen te krijgen. Deze versie met courgette, doperwten en 'optioneel' feta is super smaakvol, eiwitrijk en vullend. Door peulvruchten (doperwten) toe te voegen, verhoog je het eiwitgehalte en breng je meer balans in de maaltijd. Dit verhoogt niet alleen de voedingswaarde van de soep, maar de eiwitten zorgen ook voor langdurige verzadiging! De geroosterde pitten zorgen voor een bite; daarnaast leveren ze extra vetten, eiwitten en vezels.

Deze groene soep is ideaal voor lunch of diner.


ingrediënten

150 g Doperwten
300 g Courgette (1 medium grootte)
120 g Bleekselderij (2 stengels)
100 g Witte ui (1 stuk)
1 Knoflookteen
500 ml Kippenbouillon
8 g Feta
10 g Pompoenpitten
10 g Pijnboompitten
4 g Tuinkers
 

bereidingswijze 

STAP 1 - Verzamel de ingrediënten.
STAP 2 - Was de groenten goed en snijd ze in stukken, verwijder het vliesje van de knoflook.
STAP 3 - Doe de gesneden courgette, bleekselderij en ui, samen met de doperwten en knoflook in een soeppan.
STAP 4 - Breng 500 ml water aan de kook en laat een bouillonblokje oplossen. Voeg de bouillon bij de groenten in de soeppan.
STAP 5 - Kook de groenten gaar op laag-middelhoog vuur, gedurende 15 minuten, met een deksel op de pan.
STAP 6 - Gebruik een vork om te controleren of de groenten gaar zijn.
STAP 7 - Wanneer de groenten gaar zijn, pureer je de soep met een staafmixer glad.
STAP 8 - Breng op smaak met wat peper. Optioneel: rooster de pompoen- en pijnboompitten.
STAP 9 - Garneer de soep met wat gebrokkelde feta, geroosterde pitten en wat tuinkers. 

Vervang de kippenbouillon door een groentenbouillon, als je voorkeur hebt voor vega/vegan!
Ook kun je de gebrokkelde feta, geroosterde pitten en tuinkers weglaten; deze zijn optioneel.